Wat moet u doen als er iemand overleden is?

Wat moet u doen als er iemand overleden is?

Wanneer er iemand overlijdt zal er heel veel geregeld moeten worden en komt er veel op de nabestaanden af. Het is fijn als iemand daar zelf ook al over nagedacht heeft en zaken vast heeft gelegd, dat scheelt veel werk.
Maar dat is niet het belangrijkste. In de eerste plaats is het zaak dat u de tijd heeft om afscheid te nemen en verdriet te hebben. Dat mag niet onder sneeuwen in alle zaken die geregeld moeten worden!
En iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier. Daar willen we dan ook alle ruimte aan geven omdat we geloven dat dit een belangrijk onderdeel is van het hele rouwproces!

Wie moet u waarschuwen?
Na een overlijden dient als eerste een arts gewaarschuwd te worden i.v.m. een verklaring van natuurlijk overlijden. Direct daarna kunt u contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 0341-370615. Wij zullen dan op zo kort mogelijke termijn een afspraak met u maken om uw wensen door te spreken omtrent de begrafenis, vaak al direct na het overlijden, ook ’s nachts.
 
De laatste verzorging
Als wij bij u komen na een overlijden zullen wij met u bespreken wat de wensen zijn rond het verzorgen van de overledene. Zeker als u thuis bent is er alle ruimte om dit zelf te doen hoe en wanneer u dat wilt. De dames uit ons team kunnen u daarbij helpen.
Bent u in een ziekenhuis, verpleeghuis of hospice dan overleggen we dit samen met u met het medisch personeel.
Wij verzorgen voor u de aangifte van overlijden bij de plaatselijke gemeente.
 
De opbaring
Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van een opbaring in de thuissituatie. Daarvoor hebben wij de materialen voorhanden, of u nu een eenvoudige opbaring wenst, een complete rouwkamer of zelfs een opbaring op het eigen bed. Als er een thuisopbaring is en er misschien veel bezoek aan huis komt, kunnen wij kosteloos voor een koffiezetapparaat en het benodigde servies zorgen.
Wij hebben diverse kisten op voorraad. Zo nodig kunnen wij kisten naar uw wens bestellen.

Daarna zullen we alles doornemen op weg naar de uitvaart. Te denken valt aan rouwdrukwerk, condoleance en de uitvaart. Vanuit onze kennis en ervaring kunnen wij u adviseren maar we werken zo dat het gaat zoals bij de overledenen en nabestaanden past.